Menadžment socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova

Visoka škola strukovnih studija za kriminalistiku i bezbednost

Niš
Sigurnosne i odbrambene nauke
Specijalističke studije
na upit
0 semestar
Srpski

Specijalističke strukovne studije, studijski program Menadžment socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova predstavlja program daljeg stručnog obrazovanja i usavršavanja. Njime je podržan teorijski koncept permanentnog obrazovanja. U tom kontekstu, specijalističke studije podrazumevaju proširivanje znanja o organizaciji I rukovođenju socijalnim ustanovama.

 

Tokom trajanja studijskog programa studenti se upoznaju i proširuju svoja znanja iz oblasti sociologije, prava, pedagogije. Ovim multidisciplinarnim pristupom osigurano je bolje razumevanje problema iz oblasti organizacije socijalnih ustanova.

 

Studijskim programom Menadžment socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova budući specijalisti se osposobljavaju za: primenu otvorenog metoda koordinacije; medijaciju (posredovanje) između korisnika i porodice; stvaranje integralnog sistema dugotrajne zaštite starih; primenu i praćenje domaće i strane socijalne politike; primenu odgovarajuće zaštite i postupaka u njihovom sprovođenju.

 

Specifični predmeti studijskog programa specijalističkih strukovnih studija - Menadžment socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova:

  • državna uprava i socijalne službe
  • penzijsko, zdravstveno i socijalno osiguranje
  • socijalna ekologija
  • savremeni porodični i društveni odnosi
  • socijalni rad sa decom i mladima
  • socijalna gerontologija
  • prava deteta
  • sociologija marginalnih grupa.

Mogućnosti zaposlenja strukovnog specijaliste menadžmenta socijalnih, dečijih i gerontoloških ustanova su: na poslovima socijalne zaštite u ustanovama i organizacijama, poslovima socijalnog rada i socijalnog menadžmenta, poslovima u ustanovama dečije zaštite, u ustanovama za decu bez roditeljskog staranja, ustanovama dečijeg predškolskog obrazovanja, u ustanovama vaspitnog i popravnog rada sa decom i mladima. Poslovima gerontološke zaštite u ustanovama i organizacijama i udruženjima starih i iznemoglih lica, na poslovima invalidske zaštite, zdravstvene zaštite itd...

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više