Specijalista biohemičar

Prirodno-matematički fakultet Novi Sad

Novi Sad
Biohemija i molekularna biologija
Specijalističke studije
na upit
2 semestra
Srpski

Naziv i ciljevi studijskog programa

Naziv studijskog programa je Specijalističke akademske studije biohemije, a njegov cilj je da obrazuje i osposobi stručnjake za poslove koji zahtevaju viši stepen znanja iz specifičnih oblasti biohemije.

 

Vrsta studija i ishod procesa učenja

Studijski program je jednogodišnji, prilagođen potrebama savremenog biohemijskog obrazovanja i usklađen sa politikom reformi visokog obrazovanja u Republici Srbiji. Studenti Specijalističkih akademskih studija biohemije steći će savremena teorijska i praktična znanja iz specifičnih oblasti biohemije i na taj način se stručno osposobiti za poslove koji zahtevaju viši stepen znanja iz tih oblasti. Savladavanjem savremenih metoda osposobiće se za rad u istraživačkim laboratorijama specijalizovanih naučnih instituta i razvojnim i kontrolnim laboratorijama farmaceutske, prehrambene i hemijske industrije. Na kraju studija studenti imaju širok, detaljan i kritičan nivo razumevanja za najveći deo saznanja u određenoj oblasti biohemije.

 

Stručni, akademski, odnosno naučni naziv

Specijalista biohemičar

 

Uslovi za upis na studijski program

Da bi kandidat konkurisao za upis na I godinu, treba da ima završene master akademske studije biohemije ili druge srodne master akademske studije (najmanje 300 ESPB). Pravo upisa na studije stiče kandidat koji je na rang listi rangiran u okviru broja studenata predviđenih za upis.

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više