Specijalističke strukovne studije - Energetika, elektronika i telekomunikacije

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu

Novi Sad
Elektrotehnika
Specijalističke studije
na upit
2 semestra
Srpski

Oblast: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo

Studijski program specijalističkih strukovnih studija Energetika, elektronika i telekomunikacije predstavlja drugi nivo strukovnih studija i nadovezuju se na studijske programe osnovnih strukovnih studija za oblast elektrotehnike i računarstva na visokim strukovnim školama ili na strukovnim studijama fakulteta.

  • Smer: Komunikacione tehnologije
  • Smer: Elektroenergetika - Obnovljivi izvori električne energije
  • Smer: Praktična elektronika i mikroelektronika
  • Smer: Biomedicinska merenja i instrumentacija

Ove specijalističke strukovne studije treba da pruže konkretna primenjena znanja iz užih oblasti elektroenergetike-obnovljivih izvora električne energije, elektronike, telekomunikacija i električnih merenja u medicini.

 

Ovaj studijski program u obrazovnom smislu treba posmatrati kao studijski program nastao kao odgovor na ukazane potrebe iz prakse. Konkretno, ovaj program treba da omogući studentima da iz skupa ponuđenih predmeta izaberu one koji će im pomoći da dodatno konkretizuju i specijalizuju svoja znanja, koja se baziraju na razumevanju osnovnih fizičkih principa iz različitih oblasti elektrotehnike i računarstva, ovladaju dopunskim stručnim znanjima za realizaciju savremenih tehničkih sistema, steknu sposobnost integracije znanja koje u svakom konkretnom slučaju treba primeniti i da tokom realizacije ovog studijskog programa budu uvedeni u postupke razvijanja novih proizvoda i sistema.

 

Prilikom upisa svakom kandidatu se određuje savetnik. Savetnik prati rad i napredovanje kandidata. Student pored ponuđenih predmeta može da bira i neki drugi izborni predmet sa akreditovanih studijskih programa fakulteta, univerziteta i šire, uz saglasnost rukovodioca studijskog programa.

 

Specijalističke strukovne studije (studije drugog stepena) – traju jednu ili dve godine i vrede najmanje 60 odnosno 120 ESPB bodova. Završetkom specijalističkih studija stiče se zvanje specijalista strukovni inženjer date oblasti.

 

Pogledajte nastavni plan i raspored predmeta po semestrima i godinama studija. 

 

Uslovi za upis na specijalističke strukovne studije:

U prvu godinu specijalističkih strukovnih studija se može upisati lice koje ima:

  • Završene osnovne akademske ili osnovne strukovne studije (najmanje tri godine, 180 ESPB bodova).

 

Više informacija o uslovima upisa i načinu studiranja možete pronaći na internet prezentaciji Fakulteta www.ftn.uns.ac.rs , pozivom na telefon: 021 459 740 ili putem mail-a skt@uns.ac.rs.

 

 

Podeli

Slični studijski programi

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više