Vesti 15.11.2022. 3 min

17.11. počinje Regionalni virtuelni sajam obrazovanja "Na koji ćeš faks?"

Četvrti ciklus regionalnog virtuelnog sajma obrazovanja pod nazivom „Na koji ćeš faks?“ počinje 17. novembra 2022. godine na Međunarodni dan studenata, i trajaće sve do 01. oktobra 2023. godine. Pristup sajmu biće omogućen svima putem linka sa računara ili mobilnog uređaja. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan.

Na koji ćeš faks - Sajam obrazovanja

Virtuelni sajam obrazovanja će na jednom mestu okupiti visokoškolske ustanove iz zemalja regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Crna Gora), kao i kompanije iz regiona. Pored brojnih edukativnih i karijernih aktivnosti, biće organizovane i ekološke i dobrotvorne akcije na regionalnom nivou. Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Prethodni sajam je okupio je više od 450 visokoškolskih ustanova i posetilo ga je preko 38.000 jedinstvenih korisnika.

Regionalni virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks? je nastao kao odgovor na epidemiološku situaciju sa korona virusom i nastavio je da se razvija, kako pruža jedinstvenu mogućnost da se mladi u interaktivnom online okruženju lako informišu o nastavku svog obrazovanja bez obzira na to gde se nalaze. Sajam traje 11 meseci, a za cilj ima podizanja svesti o važnosti obrazovanja, kao i da mladima pruži priliku da pravovremeno i sa dovoljno informacija donesu odluku o upisu na željeni fakultet i studijski progam.

Za vreme sajma, mladi i njihovi roditelji će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima upisa osnovih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u zemlji i regionu. Tokom trajanja sajma, fakulteti će predstavljati svoje studijske programe, ali će biti organizovani i tematski događaji (Dani ekonomije, medicine, IT-ja i tome slično) sa ciljem pružanja što relevantnijih informacija mladima o mogućnostima za dalji akademski i karijerni razvoj. Panel diskusije, okrugli stolovi, radionice i mnoge druge planirane aktivnosti na sajmu biće organizovane online na samoj platformi uz pomoć predstavnika fakulteta i kompanija, alumnih i sadašnjih studenata, influensera, uticajnih i uspešnih mladih ljudi.

Pored karijernih i edukativnih aktivnosti, održaće se i humanitarne i ekološke akcije na regionalnom nivou. Nakon prošlogodišnjeg sajma, 5% od svake kotizacije bilo je donirano u humanitarne svrhe. Želimo da nastavimo tradiciju na regionalmom nivou i pozovemo sve zainteresovane da se pridruže. Ekološki problemi su postali sve češći. Aktivnim uključivanjem svakog od nas, možemo doprineti unapređenju životne sredine i društva. Baš zato će sve naše akcije imati za cilj da podignu svest o značaju rešavanja ekološih problema, kao i da se nas povežu putem društveno - korisnih aktivnosti.

Više informacija možete pronaći na:

O organizatorima:

Friendly HR je kompanija koja za cilj ima da pomogne mladima na njihovom putu akademskog i karijernog usavršavanja. Pored podrške kroz mnogobrojne edukacije, Friendly HR nudi mogućnost karijernog savetovanja, kao i pomoć pri pisanju CV-ja i motivacionih pisama i pripremu za intervju. Sa sedištem u Beogradu, Friendly HR je uspeo da okupi grupu naizgled nepoveznih ljudi, različitih puteva i znanja koje su povezale zajedničke vrednosti, kao i ista vizija i misija.

Podeli

Slične vesti

Loading...

Nastavkom korišćenja sajta smatramo da prihvataš korišćenje kolačića. Saznaj više