Vesti

30 ispod 30: Marko Vučetić se nalazi na listi najuspešnijih mladih ljudi u Srbiji!

16.08.2022.
3 min

BIZlife već petu godinu zaredom organizuje projekat „30 ispod 30“ koja predstavlja promociju i afirmaciju mladih snaga domaće poslovne zajednice.

Foto: BIZLife

Ove godine se među 30 mladih lica srpskog biznisa našao i naš dvadesetšestogodišnji Marko Vučetić, PR sajta Helloworld i Startuj.infostud.com. Marko se priključio Infostud Grupi tokom 2020 godine i za veoma kratko vreme dao veliki doprinos svojim radom najvećem sajtu za zapošljavanje IT-jevaca u Srbiji, ali i promociji različitih programa za mlade koji tek stupaju na tržište rada.

Foto: BIZLife

Na pitanje šta je potrebno da bi mlad čovek bio uspešan, Marko je odgovorio da konstantan rad na sebi dovodi do dobrih rezultata i da se ne treba plašiti grešaka već iz njih treba učiti.

- Za razliku od većine, uvek sam se trudio da napredujem u svim sferama, ne samo u svojoj sferi poslovanja, da učim nove stvari i da izlazim iz svoje zone komfora i nikada se nisam plašio grešaka, već sam iz njih učio – istakao je Marko za BIZlife.

Marko je diplomirao na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je završio i master na smeru Međunarodni projektni menadžment i preduzetništvo, sa prosečnom ocenom 9.70, a učestvovao je i na brojnim takmičenjima. Autor je velikog broja naučnih radova posvećenih menadžmentu, energetici i tehnici.

Ovaj mladić veruje da sreća prati hrabre i dodaje da kada neko ima ogromnu želju da realizuje svoje ciljeve, onda za to ima energiju, volju i visoke ambicije.

- Volim da živim svoje snove, sve ovo sam sanjao kao mali, a mnogma se činilo kao nemoguća misija. Sa druge strane, uvek postoji neki strah. Kada prevaziđete svoje strahove, možete sve – kaže Marko.

Pored PR posla kojim se bavi, Marko je i suosnivač humaitarne organizacije „Nađi Raula“ gde je vodio projekte koji su usmereni na dodeli pomoći ugroženom stanovništvu, ali i promociji mladih talenata i budućih naučnika. 

Marko kaže da nije imao sumnji da će ostati u Srbiji ističući veliku ljubav prema porodici, gradu i državi.

- Obožavam svoju rodnu Kuršumliju. Ukoliko uživate u svom poslu, smatram da sasvim dovoljno možete da zaradite u Srbiji. Sa druge strane, sve više mladih dobija priliku da se razvija na svetski pozatim univerzitetima, te na taj način širi svoja znanja i veštine – kaže Marko.

Infostud Grupa je ponosna što ima ovakvog kolegu i PR-a, koji se istakao u najužem krugu najuspešnijih mladih ljudi. Čestitamo mu od srca!

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Iskoristi priliku, budi deo Foruma mladih lidera!
26.03.2018.
3 min

Iskoristi priliku, budi deo Foruma mladih lidera!

Vesti
Preko 200 studenata i srednjoškolaca na Forumu mladih lidera
03.04.2018.
4 min

Preko 200 studenata i srednjoškolaca na Forumu mladih lidera

Vesti
AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge
15.04.2024.
1 min

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge

Vesti