Vesti

U susret sajmu obrazovanja EduFair đaci izabrali „Najbolju nastavnicu Srbije“

07.03.2022.
3 min

Zašto je Tatjana Vilček „nastavnica budućnosti“?

Tatjana Vilček nastavnica i razredna drugog razreda srednje škole International School iz Beograda ove godine osvojila je titulu Najbolje nastavnice Srbije, koju tradicionalno dodeljuje sajam obrazovanja EduFair. Kao i do sad, svoje omiljene nastavnike kandidovali su i izglasali učenici srednjih škola putem društvenih mreža. Najboljoj nastavnici će biti uručena nagrada na predstojećem EduFair-u koji je zakazan za subotu, 12. mart u Hotelu Moskva. 

U susret sajmu obrazovanja EduFair đaci izabrali „Najbolju nastavnicu Srbije“ :  Zašto je Tatjana Vilček „nastavnica budućnosti“?

„Moj stil rada je na granici između strogog i nečega što je blisko njima. Predajem biznis, jer naša škola radi po Cambrige International Programu. Meni je žao što mnoge škole u Srbiji i dalje rade sa decom po nekom modelu iz 19. veka. Upotreba tehnologije, mobilnih telefona, gejminga u nastavi je danas ogromna i nastavnici s tim zaista mogu da imaju slobodu da nastavu učine kvalitetnijom i zanimljivijom. Deca su vezana za svoje mobilne telefone, žive s njima i živeće s njima i kad završe školu, ne vidim zašto ih ne bismo onda koristili i u nastavi?“, objasnila je Tatjana Vilček koja je već dobila epitet „nastavnice budućnosti“ i istakla da se ovim pristupom deca brže zainteresuju za predmet, ali i da se tako ostvaruje kontrolisana i konstruktivna upotreba telefona.   

Ovogodišnji EduFair biće poseban i po tome što označava povratak izlagača iz oblasti obrazovanja „među ljude“, nakon dvogodišnje pauze uslovljene pandemijom tokom koje se ova velika manifestacija odvijala putem specijalizovane online platforme. 

„Radujemo se što ćemo ponovo moći da se uživo družimo sa našim izlagačima, predstavnicima uglednih obrazovnih institucija iz Srbije, Evrope i Kanade, kao i da razgovaramo sa posetiocima“, izjavila je Veselina Todorova ispred organizatora EduFair-a, najveće konsultantske agencije za obrazovanje u ovom delu Evrope Integraledu. „Posetioci EduFair-a će moći iz prve ruke da se informišu o više od četrdeset obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva, da razgovaraju sa predstavnicima univerziteta, privatnih srednjih škola, internata, ali i letnjih kampova za učenje jezika koji će nuditi brojne popuste. Posebno zanimljive ponude ove godine predstaviće Kanada, Francuska i Švedska. Takođe, za mlade ljude je uvek atraktivan i vrlo koristan Test profesionalne orijentacije My Future Choise, kao i konsultacije u vezi sa odabirom buduće karijere. Svi koji fizički ne budu mogli da dođu u Hotel Moskva u Beogradu 12. marta, moći će se prijave na Virtuelni EduFair koji ćemo organizovati putem online platforme Integraledu 17. marta.“ rekla je Veselina. 

Prijave i registracije za sajam obrazovanja EduFair uveliko su počele na sajtu EduFair.rs.  

Kopiraj link

Slični tekstovi

Sajam Obrazovanja EDUfair Mart 2022
10.03.2022.
2 min

Sajam Obrazovanja EDUfair Mart 2022

Vesti
Mesec frankofonije u Srbiji 2022.
01.03.2022.
4 min

Mesec frankofonije u Srbiji 2022.

Vesti
15.03.2024.
3 min

Beograd - prestonica krzinog menadžmenta za Evropu

Vesti