Vesti

FLUX radio 2021.

03.11.2021.
2 min

Od 8. do 10. novembra preko 40 studenata Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti učestvovaće u realizaciji i emitovanju programa FLUX radija kao i outdoor aktivnosti koje će pratiti radiodifuzni program.

FLUX radio 2021.

Radio koji je smeo, slobodan, autentičan. Prostor za kreativnost i eksperimentisanje, koji predviđa i kreira trendove koji spajaju stare i nove medije. Studenski projekat koji pokreće mlade širom regiona i podstiče ih na širenje vidika. FLUX je autentični audio projekat, periodična radio stanica, koja se realizuje u okviru studijskog programa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, uz pomoć Katedre za snimanje i dizajn zvuka, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu uz mentorstvo profesora i saradnika u nastavi. FLUX postoji kako bi omogućio mladim budućim profesionalcima da stvaraju za svoje vršnjake, ujedno kreirajući kvalitetan sadržaj koji mami, provocira i zadovoljava potrebe mladih dajući neke od odgovora na njihova pitanja. Program radija je govorno-muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koje se ogledaju u različitim emisijama.

Tema ovogodišnjeg programa je ULICA - Suviše frekventno, sa akcentom na ulicu kao prostor okupljanja, susreta, afirmisanja mnogih subkultura i pokreta, ali i mesta za rad i umetnost. 

U duhu ulice, na zidu Fakulteta dramskih umetnosti biće oslikan simbolični mural, što je ujedno i prva aktivnost spolja do sada, koja izlaskom van fakltetskog studija širi polje delovanja i vrši invazju na javni prostor kojom se podstiče dijalog. Spajanjem radiodifuznog progama i ulice imaćemo imerzivnu emisiju koja će slušaoce terati da se osvrnu oko sebe i vide stvari kojima svakodnevno svedoče iz drugačijeg ugla. Ova godina ističe se po specijalnom muzičkom programu, koji će u velikoj meri birati slušaoci kroz komunikaciju na društvenim mrežama, glavnim medijumom mladih danas. Uz muzički program, čekaju nas i odlomci iz knjige Zimski dnevnik autora Srđana Valjarevića.

Govorni program će svakog dana otvarati Jutarnji program, sa početkom u 9 časova. Nakon Jutarnjeg programa, očekuju nas emisije pod nazivom A jesi li probao da meditiraš, (Po)kreni, Zeleni grad, Ulicama Beograda, Džaba ste krečili, Hoće neko na basket, rEp, Scena iz scene. Govorni program zatvara se u 22 časa, nakon čega se nastavlja muzički program.

Sve emisije će, nakon završetka emitovanja programa, moći da se nađu na našem Mixcloud kanalu.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Studenti napravili bolid: Formula "Zastava" izlazi na trkačku stazu
10.02.2017.
3 min

Studenti napravili bolid: Formula "Zastava" izlazi na trkačku stazu

Vesti
Mladi malo znaju o seksualno prenosivim bolestima
26.01.2017.
2 min

Mladi malo znaju o seksualno prenosivim bolestima

Vesti
Fleksibilno radno vreme i super tim: Postanite UNICEF-ov fandrejzer i menjajte svet dok studirate
28.03.2024.
6 min

Fleksibilno radno vreme i super tim: Postanite UNICEF-ov fandrejzer i menjajte svet dok studirate

Vesti