Vesti

Najveća internet kompanija u Srbiji menja ime u Inspira grupa

25.10.2022.
3 min

Internet kompanija Infostud grupa menja svoj naziv zbog jasnoće u poslovanju i daljeg jačanja šest biznisa u svom vlasništvu. Naš najveći biznis za zapošljavanje ostaje pod imenom Infostud. Osim promene krovnog brenda vlasnička struktura ostaje ista.

Subotica/Beograd 25. oktobar - Najveća domaća internet kompanija Infostud grupa posle 22 godine poslovanja menja ime u Inspira grupa. Istovremeno naš prvi i najveći biznis Poslovi Infostud, koji je lider u oblasti zapošljavanja u Srbiji, zadržava ime Infostud - centar za zapošljavanje i razvoj karijere. 

Startuj.infostud.com jedna od platformi Infostuda će doživeti određene novine.

Ova promena označava novu fazu rasta kompanije i biznisa u svojoj grupi, a istovremeno je i odgovor na percepciju dela javnosti koja već nekoliko godina unazad platformu za zapošljavanje poslovi.infostud.com prepoznaje kao Infostud, iako je Infostud grupa zapravo bila krovna kompanija koja osim ovog sajta okuplja i druge uspešne digitalne biznise.

Inspira grupa će se zato usmeriti na izgradnju novog krovnog brenda i razvoj svojih šest biznisa. Tako osim Centra za zapošljavanje Infostud (poslovi.infostud.com, hrlab.rs, Startuj.infostud.com i helloworld.rs), ova grupa razvija i najveće sajtove iz auto industrije (polovniautomobili.com), nekretnina (4zida.rs), e-trgovine (internet-prodaja-guma.com, prodajadelova.rs, autohub.rs) i osiguranja (osiguranik.com). Zapošljava preko 300 ljudi u Subotici i Beogradu, a sajtove u okviru Inspira grupe dnevno poseti više od 400.000 ljudi.

„Tokom godina potvrdili smo poziciju digitalnog životnog saputnika svojih korisnika, jer im pomažemo prilikom rešavanja važnih životnih pitanja - obrazovanja, pronalaženja posla, kupovine nekretnine, vozila ili osiguranja. To nije mala odgovornost, a novi identitet, na početku treće dekade našeg poslovanja, podstaknuće nas da budemo još bolji u razvoju novih usluga“, rekao je Branimir Gajić, jedan od osnivača i direktor Inspira grupe. 

"Naš prvi i najveći biznis pod imenom Infostud nastavlja poslovanje kao grupacija biznisa za zapošljavanje, a Inspira grupa će kao centrala svim biznisima nastaviti da pruža sistemsku podršku i fleksibilnost u radu. U načinu poslovanja ostajemo inovativni uz praćenje tržišnih i tehnoloških trendova pomažući biznisima u razvoju novih usluga za korisnike,“ zaključio je Branimir Gajić.   

Ime menja i dosadašnji Infostud hub, coworking prostor i edukativni centar koji je ova kompanija pokrenula u Subotici. On će pod imenom Inspira hub nastaviti svoju delatnost koja pored coworking-a podrazumeva razvoj preduzetništva, mentorstva, lični razvoj u IT industriji i druge delatnosti korisne za zajednicu.  

Inspira grupa će kroz članstvo u organizaciji Inicijativa Digitalna Srbija, i drugim udruženjima, nastaviti da daje aktivnu podršku nacionalnim društveno odgovornim projektima, a na lokalnom nivou pokretač je i nekih novih. Poslednji primer je osnivanje organizacije IT Subotica 2030 koja povezuje subotičke IT kompanije i obrazovne ustanove sa ciljem da Subotica postane regionalni IT centar.

Kopiraj link

Slični tekstovi

SONJA ĆETKOVIĆ: U 2021. nastavićemo da igramo fer i pobeđujemo snagom tima!
29.12.2020.
10 min

SONJA ĆETKOVIĆ: U 2021. nastavićemo da igramo fer i pobeđujemo snagom tima!

Vesti
Započinjemo novo poglavlje na Startuj
01.03.2024.
2 min

Započinjemo novo poglavlje na Startuj

Vesti
Fleksibilno radno vreme i super tim: Postanite UNICEF-ov fandrejzer i menjajte svet dok studirate
28.03.2024.
6 min

Fleksibilno radno vreme i super tim: Postanite UNICEF-ov fandrejzer i menjajte svet dok studirate

Vesti