Vesti

Održana panel diskusija "Bez straha" na Ekonomskom fakultetu

29.05.2023.
2 min

U subotu 20. maja na Ekonomskom fakultetu u Beogradu organizovana je panel diskusija "Bez straha" od strane studentske organizacije SEFA. Panel je pre svega bio posvećen studentima i podizanju svesti o mentalnom zdravlju. Prisustvovalo je  oko 400 studenata sa Ekonomskog, kao i ostalih fakulteta.

Održana panel diskusija

Foto: SEFA

Ove godine panel se održao iz dva dela. Prvi deo pod nazivom "Karijerni put započinjem bez straha" i drugi deo pod nazivom "O strahu bez straha".

Prvu temu "Karijerni put započinjem bez straha" otvorio je profesor Dragan Lončar, redovni profesor i prodekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Studenti su imali prilike da zajedno sa profesorom prođu lično strateško planiranje iz perspektive studenta, sve strahove vezane za sam karijerni put i na samom kraju studenti su postavljali pitanja profesoru na koja je on sveobuhvatno odgovarao.

Drugi deo panela "O strahu bez straha" bio je rezervisan za tri gostujuća predavača – Hadžović Mariju, autorku i terapeutkinju poznatiju kao ,,Harmonija duše“ na društvenim mrežama, Milović Nemanju, fitnes edukatora, diplomiranog profesora sporta i fizičkog vaspitanja i Radin Nikolu, pisca, terapeuta i jednog od pionira delfino terapije.

Kroz razgovor sa moderatorom projekta o tome šta predstavlja anksioznost, sa studentima su podelili njihova iskustva i savete kako da nauče da se izbore sa njom, kako izgraditi samopouzdanje, prebroditi strahove i postati bolja verzija sebe. Na samom kraju panela studenti su postavljali pitanja našim predavačima. Onima koji nisu želeli da javno učestvuju u diskusiji, omogućeno je da anonimno postvaljaju pitanja putem skeniranja QR kodova.

Održana panel diskusija

Foto: SEFA

Panel diskusija "Bez straha" bila je odlična prilika da se studenti informišu o značaju mentalnog zdravlja, kao i da im saveti predavača pomognu da iz amfiteatra izađu motivisaniji i da hrabro, sigurno i bez straha zakorače u nove izazove.

Prijatelji ovogodišnje panel diskusije: Coca Cola, HBC-Srbija, Jaffa Crvenka.

Kopiraj link

Slični tekstovi

SEFA organizuje humanitarnu akciju za Svratište za decu Beograd
26.10.2022.
1 min

SEFA organizuje humanitarnu akciju za Svratište za decu Beograd

Vesti
Otvorene prijave za Voice of Students
01.03.2024.
1 min

Otvorene prijave za Voice of Students

Vesti
Fleksibilno radno vreme i super tim: Postanite UNICEF-ov fandrejzer i menjajte svet dok studirate
28.03.2024.
6 min

Fleksibilno radno vreme i super tim: Postanite UNICEF-ov fandrejzer i menjajte svet dok studirate

Vesti